top of page

BIO

Elektro-akoestische post-pop

 

Knotwilg lijkt in veel opzichten op de boom, en het landschap waar hij in wortelt: soms romantisch en melancholiek mijmerend, dan weer knoestig, volks of theatraal. Een knotwilg groeit niet recht omhoog, maar alle kanten op, en is soms mooier omdat 'ie ook lelijk is.

 

Knotwilg is een gezelschap ervaren en professionele muzikanten en kunstenaars rondom gitarist Sebastiaan Flier en zangeres Julie Scott. 

Samen schrijven zij vervreemdende, filmische muziek die met een zes-koppige band wordt gespeeld. Het is een kruisbestuiving tussen twee uitersten; lieflijke poëzie knalt met bruut geweld tegen rauwe home-made samples van pruttelende koffiemachines en pompende treinen, begeleid door een piepend traporgel en kraakhelder zingende zaag. Melancholische liedjes met donkere teksten, maar altijd vol hoop.

Knotwilg heeft zijn wortels in Den Haag en Amsterdam.

 

In 2014 is met producer Pepijn Stutterheim een album opgenomen dat aankomend voorjaar op een heel bijzondere manier gepresenteerd gaat worden. Verschillende kunstenaars hebben zich aan Knotwilg verbonden om de muziek  te verbeelden, met als doel een voorstelling te bouwen die uitgevoerd kan worden op uiteenlopende inspirerende locaties zoals een oude fabriek, een open plek in het bos, de verlaten zolder van een boerderij in een decor van knoestige objecten en bewegende beelden.

 

 

Julie Scott - zang, gitaar

(Mizpah, Mind the Gap Experience) 

 

Sebastiaan Flier - gitaar, samples, zang

(Theater Gajes, BTP) 

 

Roeland Drost - toetsen, zang

(Fratsen, De Kift) 

 

Fleur Dikken - cello, zingende zaag, zang

(Theater Gajes, Hoffman) 

 

Gerrie Spaansen - drums, samples

(Damp, Captain my Captain) 

 

Vasilis Stefanopoulos - contrabas (Modelo62) 

 

Decor: Merlot Lucille Bos 

 

Beeld: Clement Georgescu

bottom of page